“Makine yapan makinelerin fuarı” MAKTEK Avrasya Fuarı’nda şimdiden yerinizi ayırın!

​İmalat sanayisinin ve takım tezgâhları sektörünün merakla beklediği MAKTEK Avrasya 2024 8. Uluslararası Takım Tezgâhları, Metal-Sac İşleme Makineleri, Tutucular-Kesici Takımlar, Kalite Kontrol-Ölçüm Sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı, 30 Eylül–5 Ekim 2024 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Tüyap Fuarcılık Grubu organizatörlüğünde düzenlenen fuara, 35 ülkeden 1.000’in üzerinde firmanın katılması bekleniyor.

“Makine yapan makinelerin fuarı” olarak bilinen MAKTEK Avrasya, Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliği ile düzenlenecek. Fuar, takım tezgahlarının Avrasya bölgesindeki en önemli tedarikçilerini ve üreticilerini bir araya getiriyor. MAKTEK Avrasya Fuarı’na Hindistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Kuzey Afrika, Rusya, Almanya, İtalya, Polonya, Kanada, Fransa, Macaristan, Hollanda başta olmak üzere 90 ülkeden 85 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 2022 yılında gerçekleşen fuarda katılımcıların yüzde 51’i fuar aracılığıyla mevcut iş bağlantılarını artırdığını ve güçlendirdiğini, %56’sı Türkiye'den yeni potansiyel müşteriler kazandığını belirtti.

MAKTEK Avrasya Fuarı, talaşlı imalat, metal işleme ve otomasyon sektöründe önde gelen ve bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler için önemli bir fuar olma özelliği taşıyor. Fuar, katılımcılara ve ziyaretçilere son teknoloji ürünleri, yenilikleri, sektör trendlerini ve iş birliği fırsatlarını keşfetme imkanı sunacak.

21 Ekim 2023 tarihinde TİAD üyeleri ve sektör paydaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen yemekte fuar satışlarının başladığı duyuruldu ve MAKTEK Avrasya Fuarı’nın sektör için önemine vurgu yapıldı.

Fuarın satışlarına başlandı. Katılımcı olmak isteyenlerin geç kalmadan fuarın satış ekibi ile iletişime geçmesi gerekiyor.  Altı gün boyunca ziyaret edilebilecek olan fuar, Open Design Endüstriyel Tasarım Yarışması ödül törenine ve yoğun bir etkinlik takvimine sahne olacak.

Geleceğin teknolojileri yarışıyor

Fuarda TİAD tarafından, tasarımcılarla sanayicileri daha fazla iş birliği yapmaya teşvik etmek için Sürdürülebilir Sanayi teması ile “Open Design İstanbul Tasarım Yarışması” düzenlenecek.

Yarışma konsepti, “CNC Tezgâh/Makine Besleme Sistemi” olarak belirlendi. Katılımcılar projelerini hazırlayıp 1 Aralık 2023 itibari ile yarışmaya başvuru yapabilecekler. Yarışmanın son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024 olarak belirlendi.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN