Makine sektörünün bölgedeki en büyük buluşması MAKTEK Avrasya Fuarı’nın yeni tarihi belli oldu

Tüyap tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliği ile düzenlenen MAKTEK Avrasya, 30 Eylül - 5 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Takım tezgahlarının Avrasya bölgesindeki en önemli tedarikçilerini ve üreticilerini bir araya getiren fuar

Tüyap tarafından TİAD ve MİB iş birliği ile İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan MAKTEK Avrasya, 30 Eylül - 5 Ekim 2024’te Avrasya bölgesinin sektör oyuncularını 8. kez bir araya getirmeye hazırlanıyor. Takım tezgahları, metal - sac - işleme makineleri, tutucular - kesici takımlar, kalite kontrol - ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojilerine odaklanan 14 salona yayılmış fuara başta Avrupa’dan, Balkanlar’dan, Kuzey Afrika’dan, Rusya’dan olmak üzere 120 ülkeden yaklaşık 90.000 ziyaretçi bekleniyor.

Katlanarak devam eden MAKTEK Avrasya Fuarı başarısı
2022 yılında “Makine yapan makinelerin fuarı” olarak da bilinen MAKTEK Avrasya, öngörüldüğü gibi 2,5 milyar dolarlık iş bağlantısının kurulmasında öncü oldu. MAKTEK Avrasya, 2022 yılında 105’in üzerinde ülkeden ve Türkiye’nin 74 şehrinden 79.486 profesyonel ziyaretçiyi 1000’in üzerinde katılımcı firma ile buluşturdu. MAKTEK Avrasya Fuarı 30 Eylül – 5 Ekim 2024 tarihleri arasında da her fuarda olduğu gibi başarısını katlayarak devam ettirecek.

Ticaret hacmini geliştirmek isteyen firmalar mutlaka katılmalı
Hızlı bir ivmeyle büyüyen MAKTEK Avrasya ülkeler arası iş birlikleri kurmak, ticari ilişkilerini geliştirmek isteyen firmalar için yüksek bir potansiyel barındırıyor.
TÜİK verilerine göre 2022 verilerine göre; üretimden yapılan satışların %12,8'ini ana metal sanayi ürünleri oluşturdu
Girişimlerin 2022 yılında ürettikleri ürünlerden yapılan satış değerinin %12,8'ini ana metal sanayi ürünleri oluşturdu. Bunu %12,7 ile gıda sanayi ürünleri, %7,8 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı ve %7,5 ile tekstil sanayi ürünleri takip etti.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN